Libahundi JÄLG

26.toukokuuta 2018, Vääna - Jõesuu

”Libahundi jälg”- seikkailurogaining Vääna-Jõesuussa lauantaina 26.05.2018

Kilpailuohjeet ovat alustavat ja niitä päivitetään kilpailupäivään asti. Kilpailijoiden tarkoituksena on kerätä 6 tunnin kilpailuajan puitteissa mahdollisimman paljon pisteitä, joita saa käymällä eriarvoisilla rasteilla. Kaikilla rasteilla ei tarvitse käydä, ja rasteilla voi käydä haluamassaan järjestyksessä. Maastossa on n. 50 rastia. Liikkuminen on sallittu vain jalan mutta 5 tunnin RO-sarjoissa lisäksi pyörällä.

Lähtö ja maali
Kartat saa moleemmissa sarjoissa klo 10.00
Kilpailukeskus, lähtö ja maali ovat Vääna-Jõesuun Koulussa. Kaikkien joukkueen jäsenten tulee olla lähtöalueella viimeistään 15 min ennen lähtöä, SI-kortti nollattuna.

Rastit ja pisteytys
Rastit ovat merkitty maastoon oranssivalkoisilla rastilipuilla, ja niillä on SI-leimasimet. Kartassa olevan rastikoodin ensimäinen numero kertoo rastilta saatavan pistemäärän, esim. rastilta nro 24 saa 2 pistettä, rastilta 57 saa 5 pistettä. Jotta rastilta saa pisteet, jokaisen joukkueen jäsenen on leimattava SI-korttinsa 1 minuutin sisällä. Rastimääritteet on painettu karttaan, irrallisia rastimääritteitä ei ole. Rastipisteelle eikä 100 metriä lähemmäs rastipistettä ei saa jäädä pitämään taukoa, ellei rasti ole juoma- tai tehtävärasti.

Muutamilta rasteilta (5-6 kpl) saa lisäpisteitä suorittamalla erikoistehtäviä (köysitehtäviä, melontaa ym. vesitehtäviä ja muita yllätystehtäviä). Tehtävärastien arvo on merkitty kilpailukarttaan, esim. rastikoodi "85 (6+2)" merkitsee, että leimaamisesta saa 6 pistettä ja lisätehtävän suorittamisesta on mahdollista saada 2 lisäpistettä eli yhteensä max. 8 pistettä. Kilpailijat eivät tarvitse tehtävärasteilla omia varusteita (hanskoja lukuunottamatta). Järjestäjä tarjoaa muut tarpeelliset varusteet tehtävärasteilla, joten kilpailijoiden ei tarvitse kuljettaa niitä mukanaan.

Aikataulu lauantaina 26.05.2018
Kilpailukeskus aukeaa Vääna-jõesuussa klo 9.30
Kartat saa moleemmissa sarjoissa klo 10.00
Jalkasarjan kilpailuaika on 6 tuntia, lähtö klo11.00
Pyöräsarjan kilpailuaika on 5 tuntia, lähtö klo 11.30
Kilpailun jälkeen on ruokailu (n. klo 15.30-18.30) ja suihkut
Palkinnot jaetaan n. klo 18
Kilpalukeskus on avoinna koko kilpailun ajan ja sinne voi jättää varusteita säilytykseen.

Tulokset ja palkinnot
Joukkueiden keskinäinen sijoitus määräytyy kerättyjen pisteiden perusteella (sakkopisteet vähennettynä). Tasapisteissä ratkaisee aika: nopeampi joukkue voittaa. Myöhästyminen maalista eli pyöräsarjassa 5 tuntia ja jalkasarjassa 6 tuntia ylittävä suoritus tuottaa 2 pisteen sakon jokaista alkavaa minuuttia kohden. Yli 30 minuuttia myöhästyneet joukkueet hylätään. Mikäli myöhästyminen johtuu normaalia pidemmästä jonotusajasta tehtävärastilla, tuomarineuvosto voi joukkueen pyynnöstä lieventää tai poistaa kilpailuajan ylityksestä annetun sakon.
Jokaisessa sarjassa palkitaan kolme parasta joukkuetta. Jos sarjassa on alle 5 joukkuetta, järjestäjillä on oikeus palkita vain voittaja.

Joukkueet
Joukkue muodostuu 2-5 henkilöstä, joiden on liikkuvat koko kilpailun ajan yhdessä, max 50 metrin etäisyydellä toisistaan.

Sarjat
Yhdeksän sarjaa:
JJ15   -   nuoret, vuonna 2003 tai myöhemmin syntyneet nuoret (ei erillisiä DD- eikä HD-sarjoja)
JJ19   -   nuoret, vuonna 1999 tai myöhemmin syntyneet nuoret (ei erillisiä DD- eikä HD-sarjoja)
HH     -   yleinen sarja
DD     -    naiset, kaikki jäsenet naisia
HD     -    seka, joukkueessa oltava vähintään yksi nainen
HH45 -    veteraanit miehet, kaikki jäsenet vuonna 1973 tai aiemmin syntyneitä miehiä
DD45 -    veteraanit naiset, kaikki jäsenet vuonna 1973 tai aiemmin syntyneitä naisia
HD45 -    veteraanit seka, kaikki jäsenet vuonna 1973 tai aiemmin syntyneita; vähintään yksi nainen
PERHE-  ainakin kahden joukkueen jäsenistä on oltava samasta perheestä ja kahdesta eri sukupolvesta. Lisäksi ainakin yhden joukkueen jäsenistä on oltavat vuonna 2004 tai myöhemmin syntynyt.
ROHH- pyörät/yleinen
ROHD- pyörät/ sekä, joukkueessa oltava vähintään yksi nainen
RODD- pyörät/ naiset, kaikki jäsenet naiset
MATK - matkailijat. Matkasarja ei ole kilpailu ja palkintoja ei jakata. Saa osallistua myös yksin ja  ilman SI korttia. 

Kartta
Vedenkestävälle paperille painettu suunnistuskartta, koko A3+ mittakaava 1:20000. Kaikki joukkueen jäsenet saavat oman kartan. Erillisiä suunnittelukarttoja ei jaeta. Kartat saa kaikissa sarjoissa klo 10.00

Kielletyt alueet
Karttaan on merkitty kiellettyjä alueita (pystyviivoitus ratapainatusvärillä), joille meno on kielletty. Karttaan punaisella viivoituksella tai punaisella rasterilla merkityt alueet ovat kiellettyjä. Oliivinvihreällä merkittyjen alueiden (tonttien) läpi saa mennä vain kartassa tontin läpi meneviä teitä, uria ja polkuja pitkin. Järjestäjä saattaa valvoa kiellettyjä alueita myös teknisin apuvälinein, ja rikkeistä sakotetaan pistemenetyksin tai hylkäyksellä. Kunnioittakaa kiellettyjä alueita! 

Pakolliset varusteet
Jokaisella kilpailijalla tulee olla koko ajan ranteeseen kiinnitetty SI-kortti ja vaatteisiin tai varusteisiin näkyvästi kiinnitetty järjestäjältä saatu kilpailunumero.
Lisäksi suositellaan:

 • kompassi
 • ruokaa ja juomaa
 • käsineet (kiipeilyyn soveltuvat)
 • säänmukainen varavaatetus
 • vesitiiviisti pakattu GSM-puhelin (GPS:n käyttö kielletty)
 • ensiapupakkaus, myös avaruuslakana

Kielletyt varusteet
Elektroniset paikkatietoa suorituksen aikana kilpailijalle välittävät laitteet, esim. näytölliset GPS-laitteet.

Hätätilanteet ja vakuutukset
Karttaan on painettu yleinen hätänumero 112 ja puhelinnumerot, joista järjestäjän tavoittaa kilpailun aikana. Tallenna nämä numerot matkapuhelimeesi, jonka otat mukaan maastoon. Hätätilanteessa pyri ilmoittamaan asiasta järjestäjälle. Kilpailijoita ei ole vakuutettu järjestäjän puolesta.

Leimaus
Kilpailussa käytettaan elekronista SI-leimausta. SI-kortteja saa vuokrata järjestäjäiltä, 2 €/kpl, ja ne pitää varata ilmoittautumisen yhteydessä. Kortti kiinnitetään järjestäjältä saatavalla rannekkeella kilpailijan ranteeseen, ja se nollataan lähtöalueelle mentäessä. Rannekkeen on oltava ehjä maaliin tultaessa, jossa se tarkastetaan ja poistetaan järjestäjän toimesta tulospalvelun luennan yhteydessä. Jos SI-kortti katoaa tai se vahingoittuu, veloitetaan kilpailijalta 60 €.

Toiminta tehtävärasteilla
Tehtävärasteilla on tuomari, jonka ohjeita on noudatettava. Tuomari antaa joukkueelle tehtävät joko kirjallisesti tai suullisesti. Saattaa olla, että joillain rasteilla ei ole tuomaria vaan ainoastaan kirjalliset ohjeet. Jos tehtävärastilla on ruuhkaa, kannattaa mahdollinen jonotusaika käyttää hyväksi esim. henkilökohtaiseen huoltoon ja jäljellä olevan reitin suunnitteluun. Jotta tehtävärastilta saa lisäpisteet on SI-tikku leimattava joko tehtävän yhteydessä tai tuomarin hallussa olevassa SI-leimasimessa. Muistakaa leimata SI-korttinne myös tehtävärastille saapuessanne!

 Osanottajamaksut per henkilö:

  2011 tai myöhemmin syntynyt

1999..2010     syntynyt

1959..1998 sntynyt

1958 tai aiemmin syntynyt

viimeistään 21.05.2018

 2€

 10€

22€

 12€

22.05-24.05.2018

18€

18€

28€

28€

24.05.2018
paikanpäällä

35€

35€

35€

35€


Mahdolliset SI-kortien vuokrat (2 €/hlö) lisätään hintaan.   Jos kilpailija on estynyt osallistumaan tai peruu ilmoittautumisen, maksettuja maksuja ei palauteta.

Osanottomaksu sisältää

 • osanoton kilpailuun
 • kartan
 • SI-kortin rannehihnan 
 • kilpailunumeron
 • ruokailun
 • suihkut ja muut kilpailukeskuksen palvelut

Ilmoittautuminen
Ilmoittautumiset oheisen linkin kautta kohdasta  Ilmoittautuminen
Ilmoittautumisen yhteydessä tulee mainita

 • joukkueen nimi
 • jokaisen osallistujan SI-kortin numero. Jos vuokraat kortin järjestäjältä, merkitse ”rent”
 • jäsenten nimet ja syntymävuodet
 • sarja
 • joukkueen kapteeni ja yhteystiedot (sähköposti ja puhelinnumero)

Ilmoittautumisen jälkeen sähköpostiinne tulee vahvistus sekä joukkuekohtainen lasku, joka on maksettava heti. Mikäli maksu viivästyy seuraavan ilmoittaumiskynnyksen yli, on maksu maksettava maksuajankohtaa vastaavana (korotettuna).

Osallistujien nimiä voi vaihtaa maksutta 24.05.2018 asti, jonka jälkeen peritään 2 €/muutos. Kilpailun aikana maastossa on tuomareita ja valokuvaajia. Kilpailijoista otetaan valokuvia ja videoita, joita voidaan julkaista netissä. Jos et halua esiintyä mediassa, ilmoita siitä kuvaajille.